سید مصطفی محقق داماد (احمد آبادی)، فرزند آیت الله سید محمد داماد، در سال ۱۳۲۴ در شهر قم به دنیا آمد. وی علوم دینی را نزد استادان بزرگ حوزه علمیه قم فرا گرفت و علاوه بر آن در دانشگاه تهران به تحصیل حقوق و فلسفه اسلامی پرداخت و به اخذ درجه فوق لیسانس در هر دو رشته نائل شد. وی، مطالعه و تحصیل در رشته حقوق را پی گرفت و از دانشگاه لوون بروکسل درجه دکترا دریافت کرد.
سید مصطفی پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی در سمتهای گوناگون اجرائی، قضایی و فرهنگی انجام وظیفه کرده است. از جمله مدتها ریاست سازمان بازرسی کل کشور را عهدهدار بود.
در کارنامه شغلی وی، ریاست گروه حقوق دانشگاه، ریاست گروه علوم و معارف اسلامی فرهنگستان علوم ایران، ریاست گروه حقوق سازمان مطالعه و تدوین کتابهای علوم انسانی دانشگاهها، عضو هیئت داوران خبرگان بدون مدرک، عضو شورای علمی مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی، سردبیر فصلنامه فرهنگستان علوم و... به چشم میخورد.
وی عضو پیوسته فرهنگستان و استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی است و به زبانهای عربی، انگلیسی و فارسی تسلط دارد.
مصطفی محقق داماد: وظیفه دولت برنامه ریزی برای آینده و معیشت مردم است و اگر دولتی بد برنامه بریزد کشورش را ویران می کند
مصطفی محقق داماد: از بزرگان جوامع دینی عاجزانه میخواهم که بجای معلول علت را نشانه بگیرند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع اسفبار تکفیر را محکوم و تحمل و بردباری دینی و احترام به اندیشه دیگران را توصیه فرمایند.
مصطفی محقق داماد: جریانات پیش آمده در افغانستان اعلام خطر برای بازگشت جامعه به سمت ارتجاع است و متاسفانه تحول فکری در جامعه رخ نداده و تزریق خرافات به مردم در جریان است. به اعتقاد من باید فرهنگ تحول را سر سفره مردم آورد.
مصطفی محقق داماد: متأسفانه بعضی بدون آگاهی دقیق از معانی نهادهای دینی مانند امر به معروف و نهی از منکر با برداشت غلط و خطا، به حریم دیگران تجاوز میکنند و آن را عامل افراطی گری قرار می دهند که به یقین خلاف شرع است.
مصطفی محقق داماد: چرا این حادثه اسفبار به یک خطای انسانی تقلیل داده میشود … پس از اعلان حمله ایران به پایگاه آمریکا و پخش خبر و به وجود آمدن حالت جنگی برای آسمان کشور چه سازمانی اجازه پرواز صادر کرده است؟ اوست که تقصیر سازمانی مرتکب شده و نه فقط خطای انسانی و بس!
مصطفی محقق داماد: جامعه ما سیاستزده و مأیوس شده است. در حالی که مقامات بالای کشوری، همواره اصرار دارند مردم را امیدوار کنند اما راه امیدواری آن است که وزرا جلسات گفتوگو با مردم برگزار کنند و حرفهای مردم را بشنوند و اشتباهاتشان را بپذیرند و به اشتباهاتشان اعتراف کنند.
مصطفی محقق داماد: به نظر فقهی اینجانب استفاده از درآمدهای نفتی برای هزینههای جاری و عمرانی کشور یا ارزانفروشی فرآوردههای نفتی و سایر حاملهای انرژی فاقد وجاهت شرعی است.