مردم سالاری دینی تنها با ارتباط نزدیک تر میان مردم و روحانیت صیانت می شود
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی فرزند سوم مرجع عالیقدر شیعه مرحوم آیت الله العظمی شیخ محمد فاضل لنکرانی (قدس سره) در سال 1341 (ه.ش) در شهر مقدس قم متولد شد . وجه تسمیه ایشان ، ولادت در شب میلاد حضرت جوادالائمه (ع) در ماه رجب سال 1382 (ه.ق) است.
پدرایشان در این شب در حالی که خود به دلیل مبارزات سیاسی ناگزیر از اخفا در بیرون از شهر قم به سر می برد در خواب کودکی را مشاهده کرد که متصل به بدن اوست ؛ ایشان در همان شب و بی اطلاع از ولادت فرزند ، خواب را به اعطای پسری روحانی از جانب خداوند تعبیر کردند .
جد ایشان آیت الله شیخ فاضل لنکرانی معروف به فاضل قفقازی است که از فقهای بزرگ دوران و امین و معتمد زعیم وقت تشیع ، حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) بود.
محمدجواد فاضل لنکرانی: امروز آنقدر مسائل اقتصادی به مسائل جهانی و بینالمللی گره زده شدهاست که مشکلهایی برای کشور ایجاد کرده است، لذا باید با راهبرد پدافند غیرعامل تکلیف مشخص شود که مسائلی همانند افایتیاف بالاخره به مصلحت کشور است یا نه.
محمدجواد فاضل لنکرانی: تضعیف مرجعیت بدون تردید مساوی با تضعیف انقلاب است. این آقایان که خودشان ادعای دشمنشناسی دارند، در زمین دشمن بازی میکنند و همان کاری را که دشمن میخواهد انجام میدهند.
محمدجواد فاضل لنکرانی: گروه حاکم بر افغانستان که با زور و با غلبه در رأس کار آمده و ما نمیدانیم بر کدام مبنای عقلی و شرعی و به حسب ظاهر آنجا قدرت پیدا کرده نیز در این کشتار مسئول است.
محمدجواد فاضل لنکرانی: اگرکسی به کرونا مبتلا شده و دیگران را مبتلا بکند، او ضامن است وکار حرامی انجام داده و نباید حتی با نزدیک ترین افراد خودش نشست و برخاست کند تا اینکه کاملا خوب شود.
محمدجواد فاضل لنکرانی: اگر ما بخواهیم انقلابمان بماند، اگر بخواهیم ولایت فقیهمان بماند، باید به نقش مردم در تعیین سرنوشت خود اهمیت دهیم.
محمدجواد فاضل لنکرانی: فعالیتهای تبلیغی در حوزه وقف افزایش یابد تا افراد متمول جامعه در زمان حیات، اقدام به وقف اموالشان کنند.
محمدجواد فاضل لنکرانی: امروزه خیلیها در ایران در زیر خط فقر زندگی میکنند و این واقعا یک فاجعه برای نظام اسلامی است.
محمدجواد فاضل لنکرانی: کسی نباید بگوید که کرونا در دایره خاصی از محافل است و در حرمها، مجالس امام حسین(ع) و عزاداریها نمی رود.
محمدجواد فاضل لنکرانی: نباید بگوییم برای گرفتن شفاء به حرم برویم، این نوع سخنان موهون کردن مقام اهلبیت(ع) است و نباید مطرح شود.
محمدجواد فاضل لنکرانی: قول و تشخیص پزشکان و سفارش هایی که ایشان می کنند بر هر انسانی لازم است. ما مرجع تقلیدی را نداریم که در زمان کنونی با رشدی که علم پزشکی کرده است از دستورات آن استنکاف کرده باشد.
محمدجواد فاضل لنکرانی: این که بگوییم فقیه و فقه در این گونه امور نباید وارد شود و دخالت کند و انتخابات را باید آنچنان در مردم نهادینه کرد که مردم با تمایل و آگاهی، خودشان در انتخابات شرکت بکنند یا نکنند حرف درستی نیست.
محمدجواد فاضل لنکرانی: اینکه گفته شود اینترنت یا تلگرام را ببندیم، چون شنیدهام بعضی میگویند در فلان کشور اینترنت یا تلگرام بسته شده! ما هم بیائیم آن را به طور کلی ببندیم و فیلتر کنیم. اولاً دنیا در این جهت تکامل پیدا میکند و به حدی خواهد رسید و شاید هم رسیده باشد که اصلاً شما قدرت فیلتر کردن نداشته باشید! آن وقت باید چکار کنیم؟ یا در مورد ماهواره به حدّی برسد که نیاز به دیش نباشد، آن وقت باید چه فکری کنیم؟ مسدود کردن راه درستی نیست.
محمدجواد فاضل لنکرانی: تخریب حوزه ها تخریب این انقلاب و نظام است، آیا تخریب و تضعیف حوزه ها در تریبون های عمومی، آن هم به ادعاهای دروغ تقویت نظام است؟ این حرف ها ضربه به شیعه و اسلام است.
محمدجواد فاضل لنکرانی: بعد از ۴۰سال نتوانسته ایم برای بخشی از جامعه موضوع ولایت فقیه را تبیین و خوب جلوه دهیم.
محمدجواد فاضل لنکرانی: قدر حوزه را بدانید و عظمت آن را حفظ کنید، حوزه خیلی کار کرده است. ما در این مرکز دو سال راجع به فقه هسته ای کار کردیم و بعد از دو سال ۷-۸ مقاله محکم بیرون آمد و به زبان انگلیسی ترجمه شد یا در مورد فقه پزشکی، مسائل اقتصادی و…. . کجا حوزه ها بیدار نبودند؟ کجا حوزه ها خاموش بودند؟ کجا حوزه به نیازهای جامعه پاسخ نداده است؟
محمدجواد فاضل لنکرانی: یکی از توطئه های سالهای اخیر این است که با اندیشه ولایت فقیه و اندیشه حکومت اسلامی در زمان غیبت که بزرگترین میراث امام(ره) بود مقابله کنند.
محمدجواد فاضل لنکرانی: روحانیت خودش را از صحنه کنار بکشد، روحانیت یک نظارتی و یک اشراف کلی و یک هدایت کلی داشته باشد، آیا این همان است که امام زمان (عج) از ما میخواهد؟ یا همانطور که امام به ما یاد داد که باید به صحنه بیائیم و حضور پیدا کنیم باید دفاع از اسلام کنیم.
محمدجواد فاضل لنکرانی: در میان منبرهای سیاسی، تاریخی، اخلاقی جای منبر اعتقادی خالی است، منبری که سبب استحکام عقاید مردم شود؛ افرادی متخصص که وقتی بر منبر رفتند یکی از ابعاد اعتقادی مردم را تحکیم کنند و پایین آیند، نداریم یا تعدادشان خیلی کم است.
محمدجواد فاضل لنکرانی: اگر درست برنامه ریزی نشود و طلاب به درستی در مسیر اجتهاد قرار نگیرند، در آینده دیگر مجتهد نخواهیم داشت.
محمدجواد فاضل لنکرانی: اسلام هیچگاه نمی گوید که باید با شلاق و اجبار حجاب را الزامی کند، ولی فضلایی که این مقدار را بیان می کنند، به این مساله توجه ندارد که اسلام حاکم است و مسلمانان را به اجرای مسایل اسلامی مقید می کند
محمدجواد فاضل لنکرانی: به رقیب محترمی که با رئیسجمهور فعلی رقابت داشتند کاری ندارم. ولیکن عدهای روحانیت را به بهانه این که به میدان نیایید انقلاب فلان میشود و در لبه پرتگاه است، به میدان آوردند و بعد خود آنها فهمیدند این درست نبود. اینها ضربه زده است.