حضرت استاد، محسن محمّدى عراقى (اراكى) در سال ۱۳۳۴ش در خانوادهٔ علم و فضیلت در نجف اشرف چشم به جهان گشود.
والد گرامیش، مرحوم حضرت آیت اللّه العظمى حاج شیخ حبیب اللّه اراكى (رضوان الله تعالى علیه) از فقهای وارسته و اساتید بنام حوزهٔ علمیّهٔ نجف بود و افزون بر مقام شامخ علمى اى كه ایشان را در صف علماى طراز اوّل حوزهٔ علمیّه نجف قرار مى داد، در میدان عمل نیز از پیشتازان بود. ورع، تقوا، عبادت، زهد و سایر ملكات و سجایاى اخلاقى ایشان كم نظیر بود. او در عالم سیر و سلوك و معنى، مقامى عالى داشت و علاوه بر دارا بودن صفا، طهارت و كمالات اخلاقى، از حالات بسیار خوب معنوى نیز برخوردار بود و مكاشفات و مشاهدات ربّانى نصیبش مى شد.
والدهٔ مرحومهٔ استاد، فرزند عالم پرهیزكار مرحوم آیت اللّه العظمى شیخ صفرعلى اراكى (رضوان الله تعالى علیه) است.
مرحوم آیت اللّه العظمى شیخ صفرعلى اراكى (رضوان الله تعالى علیه)، از اعاظم فقها و زهّاد حوزهٔ علمیهٔ نجف اشرف بود. او تألیفات فراوانى در زمینهٔ مسائل فقهى و اصولى دارد و قریب یك دورهٔ فقه استدلالى و نیز یك دورهٔ كامل اصول فقه از جمله آثار علمى باقی مانده از ایشان است.
محسن اراکی: تفرقه بین شیعه و سنی توطئهای اسرائیلی و آمریکایی است که هزینههای بسیاری کردند و با هزینههای فکری، علمی تلاش دارند با ایجاد تفرقه در بین مذاهب اسلامی سلطه خود را مستحکم و پایدار کنند
محسن اراکی: در مدیریت کشور آموختیم که در انتخاب مدیران معیار ما باید تقوا، کار آمدی، پاک دستی و مبارزه با فساد باشد نه دوستی، رفاقت و حزب بازی.
محسن اراکی: اگر مردم حاکم عادل را یاری و حمایت نکنند، حکومت آنها هیچ زمانی مشروعیت پیدا نخواهد کرد.
محسن اراکی: دولتمردان ما اجازه دادند افراد غیرعادل به بهانههای گوناگون در دستگاه مدیریتی کشور جا پیدا کنند؛ فلان شخص، محرزالفسق است، اما امور اداری مردم را دست او سپردهاند.
محسن اراکی: افایتیاف در واقع بازگشت ما به استعمار و چیزی شبیه به کاپیتولاسیون است.پیشرفت به زمان
محسن اراکی: یک راه اینکه اصلاً انتخابات را ملغی کنیم؛ بگوییم مردم نقشی نداشته باشند و همه از طریق رهبری تعیین شوند. اگر چنین میشد، قطعاً خطاها کمتر میشد و انسجام مدیریتی بالا میرفت، منتها نقش مردم کم میشد. اینکه مردم نقش داشته باشند، مهم است.
محسن اراکی: ما امروز با تروریسم فرهنگی مواجهیم. تروریسمی که تلاش دارد به هویت ملتها تهاجم فرهنگی کرده و فرهنگ جوامع مختلف را به نابودی بکشاند.
محسن اراکی: کسی که تصور کند دین از سیاست جدا است معنای دین و سیاست را نمی فهمد.
محسن اراکی: حوزویان دل به نصرت الهی بسته اند نه به برجامی که آمریکای جنایت کار آن را پاره کرده است.
محسن اراکی: نفوذ شکل های مختلفی دارد که نفوذ به بیت مراجع یکی از آنان است. نفوذ در قالب تاجر و یا استاد دانشگاه که پروژه های اقتصادی و علمی انجام می دهند با ارتباط گیری با مراجع و اعتماد سازی برای آنان از دیگر اشکال نفوذ است و باید دانست که مراجع و روحانیت نیز بنا بر درجه تقوایشان ممکن است تحت تاثیر آنان قرار گیرند.
محسن اراکی: نهادهای رسمی مردم و امت حزب الله تا کنون با مدارا رفتار کرده است، به شیعه انگلیسی اخطار می کنیم که به قانون احترام بگذارند، فردی که رهبر انقلاب توهین کرده طبق قانون باید محاکمه شود و هر کیفری که قانون معین کند باید انجام شود، اگر بخواهند در برابر قانون بایستند، شیطنت کنند و تجمع های غیرقانونی برای دفاع از ضد انقلاب انجام دهند مردم قم به گونه ای دیگر برخورد خواهند کرد.
محسن اراکی: اینکه عده ای در برابر چشمان پلیس لندن به حساس ترین منطقه سیاسی هجوم بیاورند، اما دولت انگلیس هیچگونه اقدامی انجام ندهد نشانگر این است که جریان شیرازی شیعه ساخت دست خود انگلیسی ها است.