حجتالاسلام غلامرضا مصباحي مقدم اقتصاددان، نماينده مردم تهران و رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس نهم است.
غلامرضا مصباحی مقدم متولد ۱۳۳۰ در خراسان، رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس، عضو جامعه روحانيت مبارز تهران، کارشناس، نویسنده و پژوهشگر اقتصادی و استاد دانشگاه است.
اگر طالبان بخواهد مستقیماً افغانستان را اداره کند، نخواهد توانست و استمرار پیدا نخواهد کرد؛ این گروه ناگزیر است که به سایر اقوام این کشور در قدرت سهم بدهد و به گونهای باشد که همه اقوام افغانستانی بتوانند در قدرت حضور پیدا کنند.
اصولگرایان تنها نباید به معرفی نامزد توانمند اکتفا کنند، بلکه باید داشتن تیم قوی مبنا قرار گیرد؛ تیمی که هم بُعد روابط خارجی ایران را تقویت کند، و هم بُعد اقتصاد ملی را گسترش دهد.
من از کسانی که موافق پیوستن به FATF هستند می پرسم، آیا اگر به FATF بپیوندیم بانکهای کشورهای دیگر همکاری خواهند کرد و مبادلات ارزی را با ما خواهند داشت؟ بنظرم خیلی روشنه که خیر!
اگر دولت به سیاستهای رهبر معظم انقلاب در زمینه یأس و ناامیدی از غرب و تکیه بر توان داخلی توجه می کرد امروز دچار شوک ارزی و تورم ۴۰ درصدی نمی شدیم و نقدینگی ۶ برابر رشد نمی کرد.
امروز اگر حجاب بهطورکلی در کشور آزاد باشد، بنده معتقدم بیشتر از ۷۰، ۷۵ درصد ملت همچنان وضعیت فعلی را ادامه خواهند داد. پس معلوم میشود بحث اجباریبودن حجاب اصلا مطرح نیست. انتخاب تاریخی ملت و خانواده های جامعه است.
محبوبیت روحانیت به شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی – سیاسی مردم بستگی دارد. هرگاه شاخصها، شاخصهای راضیکننده باشد، محبوبیت روحانیت بالا میرود. هرگاه شاخصها، شاخصهای ناراضیکننده باشد، محبوبیت روحانیت کاهش پیدا میکند.
آنچه که امام به آن توجه داشت، اعتماد به مردم واینکه وظیفه دولت، باید هدایت، برنامهریزی وحمایت باشد. تا جاییکه برای مردم ممکن است، فعالیت اقتصادی را برعهده بگیرند وآنجاییکه فعالیت اقتصادی ازمردم ساخته نبود، توسط دولت انجام بگیرد. ایده مردمی کردن اقتصاد دراندیشه امام بود.
واگذاری بنگاههای بانکها یکی از راههای رفع موانع تولید است که باید سالیانه ۳۰ درصد به بخش خصوصی واگذار شود دولت این را جدی نگرفت که اگر جدی میگرفت، منابع مالی بانکها آزاد میشد و میتوانستند به مردم تسهیلات دهند.
اگر اصلاحات در مدیریت کشور صورت بگیرد یقیناً در سال ۹۸ شرایطی رخ میدهد که به راحتی میتوانیم دوران تحریم های سختی که به کشورمان تحمیل شده است را پشت سر بگذاریم تا مردم از این تحریمها رنج کمتری ببرند.
تعلیق مسائل داخلی به مناسبات بینالمللی موجب نوعی حالت صبر و انتظار حتی در بین تولیدکنندگان، تجار و صادرکنندگان شده است. البته شرایط برای تولیدات داخلی بسیار مناسب شده است و الان دیگر برندهای داخلی کم کم دارند جای خود را در ذهن مردم باز میکند.
اولین بار که کنوانسیون پالرمو را دیدم در مجمع تشخیص اعلام کردم که فهم این ساده نیست و تا تمامیت آنرا منوجه نشوم رأی نخواهم داد. باید چیندین متخصص حقوق بینالملل را به کار بگیرند تا این دو کنوانسیون را برای مااستخراج کنند. آنگاه است که متوانیم تصمیم بگیریم.
ما برای دور زدن تحریمها ناچاریم تا شرکتهای پوششی در ایران و خارج از کشور ایجاد کنیم. معنای پیوستن به این دو کنوانسیون (CFT و پالرمو ) این است که باید دست از اینگونه داد و ستدها بر داریم. اگر نمیتوانیم این کار را انجام دهیم، این چه اصراری است که از سوی رئیس جمهور و مطبوعات جریان خاص بر مجمع تشخیص میشود؟
رئیسجمهور ادعا کردهاند که رهبری گفتهاند با پیوستن ایران به FATF مخالفتی ندارند؛ چه اشکالی دارد ایشان که رئیس جمهور هستند طی مکاتبهای از رهبری بخواهند نظرشان را در موافقت با این لوایح اعلام کنند. چه کسی هست که در مقابل رهبری مخالفت کند؟
نظام جمهوری اسلامی ایران بنای لجبازی با مناسبات بینالمللی اقتصادی را ندارد. بنای ما این است که بدون آنکه هزینههای اضافی بپردازیم و اطلاعات محرمانه کشور در اختیار بیگانگان قرار گیرد، ارتباطات اقتصادی خودمان را با جهان داشته باشیم. نگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع حل مسئله است.
نقدینگی موجود اگر به سمت تولید ملی هدایت شود، اقتصاد کشور قوت میگیرد و کشور قدرتمند از نظر اقتصادی بهتر میتواند با دولتهای دیگر چانهزنی کند و حرف خود را به کرسی بنشاند, ، تا اینکه ۸۰ درصد از ظرفیت داخلی به درستی استفاده نکنیم و به دیگران بگوییم حاضریم با شما همکاری و توافق کنیم و بیایید مشکلات ما را حل کنید.